Från pocketböcker till globala distributionsupplägg

Från pocketböcker till globala distributionsupplägg

I början av 2020 började Gustav Tholcke arbeta som säljare på Borg Owilli. Med sig i bagaget hade han 10 års erfarenhet av försäljning inom digital marknadsföring och SEO, och var en etablerad spetskompetens i branschen. 

– Att byta bransch var ett stort beslut, men jag är glad att jag tog steget, berättar Gustav. 

Gustav Tholcke introducerades tidigt till säljbranschen. Redan som sextonåring började han arbeta på callcenter och sålde allt från Omega-3 till försäkringar och pocketböcker. Därifrån blev han rekryterad till en mediebyrå och började arbeta med marknadsföring för business to business-bolag.

– Jag arbetade med att göra mediestrategier som sträckte sig över ett år, för sökordsoptimering och annonsering via framförallt Google och Facebook. Vid den tiden, år 2009, var det inte alls lika självklart att marknadsföra sig via de plattformarna som det är i dag. Jag fick verkligen lära mig allt från grunden och det var också då jag insåg hur roligt det är att arbeta med marknadsföring.

Hur kom det sig att du sen började på Borg Owilli?

– Det är en rätt bra story. Jag började lyssna på Hanna Perssons podcast ”Gott folk” som spelades in på Borg Owilli, och i de första avsnitten var David Borg med som Hannas sidekick. Sen kom jag över en nativeartikel som Borg Owilli hade gjort och jag kände igen bolagsnamnet från Hannas podcast och blev nyfiken, säger Gustav och fortsätter:

– Under två års tid gick jag med jämna mellanrum in på Borg Owillis hemsida och kikade på bolagets case. Och så, under slutet av 2019, kände jag att det var dags att ta nästa kliv i karriären. Jag älskade min gamla bransch men var motiverad att närma mig den lite mer kreativa sidan av marknadsföring och reklam. Då kändes Borg Owilli som rätt val – en arbetsplats med roliga människor och med hög kreativ verkshöjd på innehållet som skapas.

Från Account manager till Team Manager

I januari 2020 började han som Account Manager på Borg Owilli. Ett halvår senare blev han en av byrånsTeam Manager – en roll som innebär att han både stöttar och motiverar säljarna och ser till att några av Sveriges största mediehus fylls med relevant och kvalitativt innehåll.

– För oss på Borg Owilli är det viktigt att innehållet alltid är intressant för mottagarna och därför jobbar vi framför allt med långsiktiga kundsamarbeten. Genom att vi levererar flera olika produkter åt samma kund har vi möjligheten att skapa en röd tråd med enhetlig tonalitet och engagerande budskap. Det resulterar i sin tur att kunderna når dem rätta mottagarna och att arbetet får en stark effekt, säger Gustav.

Bolagets mjuka värden

Samtidigt som Gustav och hans säljkollegor har ett tydligt affärsdriv uppskattar han den inkluderande och vänskapliga arbetsmiljön och de mjuka värdena som finns i Borg Owillis kultur. Fokus på medarbetarnas välmående är påtagligt genom både individuell stöttning och tillgång till psykologsamtal och mindfullnessövningar. Han menar också att den uppmuntrande stämningen på kontoret ger alla utrymme för att utvecklas i sina arbetsroller.

– Jag kom hit som Account Manager och är i dag ansvarig för våra affärer med några av Sveriges främsta mediehus – det är en jätterolig karriärsresa att få vara om. Finns engagemanget och initiativen är möjligheterna på Borg Owilli stora.

”Här har vi ett affärsdriv i en vänskaplig miljö”

”Här har vi ett affärsdriv i en vänskaplig miljö”

Nästa artikel
Head of Production – Paulina Lamberg