Lansering av podcasten "Från a till b"

Ny podd ska förklara transportsektorns omdaning – inleds med haveriet i Suezkanalen

Tillsammans med Borg Owilli vill Transportföretagen i en ny podd förklara morgondagens transportmarknad. Första anhalt blir det uppmärksammade haveriet i Suezkanalen.

I den nya podcasten ”Från A till B - om en bransch i förflyttning”, framtagen tillsammans med Borg Owilli, vill branschorganisationen beskriva de stora förändringar som just nu pågår inom transportsektorn. Stora delar av transportindustrin testar just nu olika sätt att elektrifiera sin verksamhet och satsar stora pengar på olika AI-projekt. Scania lanserade så sent som förra året en elektrisk lastbil och svenska Einride har av Fastcompany utsetts till ett av transportindustrins mest innovativa företag, bara för att nämna två exempel.

Lyssna på podcasten här!

– Vi är en bransch i förflyttning och har också många stora utmaningar framför oss som kan vara är svåra att få grepp om. En podcastserie är därför ett perfekt verktyg för att utbilda allmänheten om transportsektorn på ett effektfullt och lärorikt sätt, säger Mychele Östman, kommunikationschef på Transportföretagen.

Det första avsnittet handlar om morgondagens hamnar och tar avstamp i det mycket uppmärksammade haveriet i Suezkanalen, där fartyget Ever givens fastkörning fick lastfartyg att återigen runda Godahoppsudden.

– För oss på Borg Owilli har det varit spännande att djupdyka i branschens förutsättningar och hitta historierna som på bästa sätt kan förmedla det. Transportföretagen är en gammal vän till byrån och det har gjort det extra kul att utforska podcastmediet för att kommunicera deras budskap, säger Erik Reimers, creative director på Borg Owilli.

Podcasten kommer även att marknadsföras i sociala medier, utomhus och i print.

---

Arbetsgrupp

Borg Owilli
David Borg, kundansvarig
Linnea Karlssson, projektledare
Erik Reimers, creative director
Anna Bjur, senior content manager
Vincent Janer, varumärkesstrateg
Jacob Larsson, content manager
Elin N Angelstedt, art director
Anna Larsson, content manager

Studio Olga
Mathilda von Essen, exekutiv producent

Transportföretagen
Mychele Östman, kommunikationschef
Joakim Johansson, content manager
Ebba Fredin, presschef
Mattias Olsson, innehållsansvarig

"En podcastserie är därför ett perfekt verktyg för att utbilda allmänheten om transportsektorn på ett effektfullt och lärorikt sätt"

Text: Anna Larsson
Bild: Elin Angelstedt
Nästa artikel
Vinst i European Content Awards 2021