Head of Production – Paulina Lamberg

"På Borg Owilli behöver man inte armbåga sig fram”

Som 22-åring äntrade hon nystartade Borg Owilli som David Borgs assistent. I dag styr hon den dagliga produktionen på byråsidan.

Efter gymnasiet arbetade Paulina Lamberg med försäljning och vid 22 års ålder hade hon hunnit sälja allt från sängar till telekom och annonser. Men en dag fick hon upp ögonen för en assistentroll till en av grundarna på Borg Owilli, en då nystartad contentbyrå, och sökte direkt.

– Under mina sex första månader på Borg Owilli hann jag jobba som Davids assistent, ekonomiassistent, office manager och marknadskoordinator. Mina första månader var verkligen ”fake it till you make it”. Flera situationer var helt nya för mig, och framförallt byråvärlden. Jag sa helt enkelt ”jag löser det” för att sedan googla mig fram till hur jag skulle bära mig åt, säger Paulina Lamberg.

Trots en omtumlande inledning i olika arbetsroller hade Paulina tydliga mål med sin anställning på Borg Owilli – hon ville visa vad hon gick för och klättra internt. Och efter bara sex månader blev hon erbjuden en roll som produktionsledare. Idag – fyra år senare – är hon Head of Production på byrån.

– På Borg Owilli behöver man inte armbåga sig fram. Är man tydlig med vad man vill och visar vad man kan så finns möjligheterna att gå långt och landa i den roll man passar bäst i, säger hon.

Som produktionsledare är Paulina och hennes kollegor kundens kontakt och fungerar som spindeln i nätet.

– Är man någorlunda bra på administration, gillar att ha kontakt med mycket människor och är lösningsorienterad är rollen som produktionsledare väldigt givande. Jag har dessutom ett helt gäng med kreativa personer som jag inspireras av, utan att nödvändigtvis själv vara värst kreativt lagd, säger Paulina.

I hennes roll som Head of Production är hon operativt ansvarig för den dagliga verksamheten och utvecklingen av gruppen. Hon coachar medarbetare, är lyhörd för gruppens behov och ser till att främja en produktiv och kreativ arbetsmiljö.

– Att arbeta här är ständigt utvecklande och jag har fått möjligheter att ta stora kliv – både personligt och professionellt. Men den stora anledning till varför jag trivs på Borg Owilli är tack vare mina kollegor och kulturen som vi har här. Kombinationen av en upplivad säljarkultur och byråverksamhet skapar en härlig mix av kompetenser.

Efter bara sex månader blev Paulina erbjuden en roll som produktionsledare. Idag – fyra år senare – är hon Head of Production på byrån.

Efter bara sex månader blev Paulina erbjuden en roll som produktionsledare. Idag – fyra år senare – är hon Head of Production på byrån.

Paulinas tre karriärstips

1. Fake it till you make it. 

2. Googla. 

3. Ring en vän! Jag har ringt min storasyster säkert 100 gånger när jag tagit mig vatten över huvudet för guidning i hur jag ska lösa en jobbsituation.

Nästa artikel
Guld i Drum Content Awards 2020 för Essential Talks