Lansering av webbserie för TietoEVRY

Johan Hurtig blir digital i ny webbserie från TietoEVRY

Det råder ingen brist på IT-konsultbolag och konkurrensen om talanger är stor. För att sticka ut i bruset satsar TietoEVRY på humor och tar hjälp av komikern Johan Hurtig Wagrell i deras nya webbsatsning.

TietoEVRY är en jätte på den nordiska marknaden med stora digitaliseringsuppdrag för både företag och offentlig sektor. Men, vad är det egentligen de gör? Den frågan vill de svara på med sin nya webbserie “Time for Something Better”. I serien försöker TietoEVRYs medarbetare Sandra Wallin få komikern och poddaren Johan Hurtig Wagrell att förstå hur TietoEVRY kan effektivisera och göra vardagliga företeelser bättre med hjälp av data. Time for Something Better är framtagen tillsammans med contentbyrån Borg Owilli.

– Med den här kampanjen har vi velat hitta ett tilltal som på ett roligt sätt lyfter fram vårt arbete, och samtidigt profilerar oss som arbetsgivare på en marknad där konkurrensen är knivskarp. Vi befinner oss i en spännande och kreativ fas efter samgåendet mellan Tieto och EVRY och det hoppas vi kunna förmedla, säger Isabella Seege, Employer Brand Country Lead på TietoEVRY i Sverige.

“Time for Something Better” släpps under våren i fyra avsnitt som handlar om hur TietoEVRY med digital teknik och dataanalys skapar förutsättningar för en bättre framtid. I serien får vi se hur Johan Hurtig Wagrell försöker förbättra sin träning, interaktionen med andra människor, säkerhet och komedi. Försök som ofta är väl analoga.

– Med den här serien känner vi att vi har hittat ett kul sätt att låta TietoEVRY visa vilka de är och vad de gör, utan att fastna i uttjatade floskler, säger Erik Reimers,  Creative Director på Borg Owilli. 

Första avsnittet av “Time for Something Better” släpps den 10 maj, därefter släpps avsnitten varannan vecka.

Se det första avsnittet i serien här.

---


Arbetsgrupp Borg Owilli:
Erik Reimers, Creative Director
Vendela Cassel, Projektledare
David Borg, Business Developer & Partner
Vincent Janer, Planner
Jacob Larsson, Content Manager
Johan Hurtig, Producent och programledare

Arbetsgrupp TietoEVRY:
Sandra Wallin, Customer Manager TietoEVRY
Isabella Seege, Employer Brand Country Lead TietoEVRY
Lisa Karlsson, Brand Manager TietoEVRY
Niclas Stang, Campaign Strategy TietoEVRY

"Med den här kampanjen har vi velat hitta ett tilltal som på ett roligt sätt lyfter fram vårt arbete, och samtidigt profilerar oss som arbetsgivare på en marknad där konkurrensen är knivskarp"

Text: Jacob Larsson
Bild: Erik Reimers
Nästa artikel
Borg Owilli lanserar serien Ingenjörsfördomar