Byt inte armatur i onödan

I och med LED­-teknikens intåg pågår ett armaturbyte runt om i landet i full fart, något som både är dyrt och ett miljömässigt slöseri, menar LEDiA:s VD Massoud Ahmadi.

LEDiA SWEDEN AB:s grundare och vd Massoud Ahmadi, som har en bakgrund inom elektronikbranschen, marknadsintroducerade LED-belysning i Sverige för nästan ett decennium sedan.

– Redan då möttes vi av motstånd och konservatism från belysningsbranschen. Det var först 2014, när LED-tekniken belönades med Nobelpris, som de började tänka om. Men inte ens då ville de släppa in oss på marknaden som en ny aktör trots vår stora kunskap om LED-teknik, säger han och fortsätter:

– I samma veva såg storföretagen ett bra tillfälle att överdriva teknikskiftet och började sälja nya och dyrbara armaturer, vilket ledde till ett stort ekonomiskt och miljömässigt slöseri runt om i världen och även i Sverige.

MASSOUD rekommenderar: Ljuskällebyte i första hand, innan armaturbyte som kan skapa ett berg av bortkastade armaturer som inte är avskrivna!

LEDIA SWEDEN AB konstruerade redan innan 2014 enkla och ekonomiska LED-ombyggnationssatser. Miljöhjältar som Riksbyggen, ICA Fastigheter, HSB, NEWSEC, Svenska Bostäder och en rad andra fastighetsägare och bostadsrättsföreningar använder våra lösningar i dag med lysande resultat.

LEDiA SWEDEN AB visar rätta vägen igen!
1. Använd smarta LED­-modul­-lösnigar i första hand.
2. Bidra inte med CO2 utsläpp för ny armaturtillverkning och transporter.
3. Behåll det arkitektoniska valet som initialt.

DETTA ÄR LEDiA
LEDiA SWEDEN AB är en exklusiv agentur för LEDiA LIGHTING Co Ltd. som är ett börsnoterat företag i Kina och konkurrerar med den amerikanska LED-­tillverkaren CREE. LEDiA SWEDEN AB:s vision är a fungera/agera som bro mellan tillverkaren och slutkund med färre mellanhänder för att påskynda LED­-användning.

LÄS MER PÅ:
www.ledia.se