Header.png
Sportamore

Svettamore

Bakgrund

Alla kvinnor ska kunna leva en aktiv livsstil på sitt sätt. Det är något som Sportamore står för och därför vill bli bättre på att spegla i sin kommunikation.

För att hjälpa dem att uppnå sitt mål började vi undersöka hur landskapet egentligen ser ut idag. Det vi hittade? Att bilden av träning på sociala medier och hemsidor inte alls speglar den svettiga verkligheten. Inte heller i Sportamores egna kanaler.

Ingen kvinna ska behöva fokusera mer på sitt yttre på grund av omvärldens blick i stället för sin egen känsla. Särskilt inte i samband med något som träning, som ska vara förknippat med hälsa och välmående.
Enskild-bild.png
Liggande-bild-vanster.png
Liggande-bild-hoger.png

Svettamore – en autentisk bild av träning

Svettamore handlar om att äga sin svett, att visualisera svett och andra attribut kopplade till träning som det naturliga det faktiskt är.

Därför tog vi fram kampanjbilder till Sportamores egna kanaler: landningssida, nyhetsbrev, sociala medier och produktflöde. I stället för att gömma undan svettningar och flåsiga uttryck, lyfte vi fram dem. Allt för att i förlängningen bidra till en mer autentisk bild av kvinnors träningsupplevelse.
Stor-bild-utfallande-ovre.png
Kvadratisk-bild-hoger-nedre.png
Staende-bild-vanster-nedre.png

Tjänster

Konceptutveckling och strategi
Innehållsproduktion
Copywriting
Art Direction
Staende-bild-hoger-ovre.png
Kvadratisk-bild-vanster-ovre.png

Lansering

Då kampanjen hyllar kvinnors som svettas – lite eller mycket – för att i förlängningen bidra till en minskad internaliserad objektifiering kopplat till träning, lanserades Svettamore på internationella kvinnodagen den 8 mars.

Kampanjen är sedan tänkt att leva under hela våren, och ämnet som sådant att implementeras som en naturlig del av Sportamores framtida kommunikation. Svettamore ska ses som ett startskott på en mer inkluderande positionering för Sportamore snarare än en kortsiktig punktinsats.
Nästa case: Filmstaden
Salong Ett