Borg & Owilli Logotyp

Insights

Inspiration till kaffet

Publicerad av borgowilli

Erik Reimers, Art Director på Borg & Owilli, har samlat sina bästa tips för inspiration när världen utanför kontorsfönstret är grå och vardagen känns trist och tråkig.

Den här bilden är tagen från mitt kontorsfönster i slutet av februari.

En av de mest deprimerande och oinspirerande bilder som jag tagit. Så om det är hjälpen man får utifrån fönstret. Hur gör man för att ändå arbeta kreativt och inspirerat?

Jag har tagit fram botemedlet i länkformat. En lista med de där sajterna som oftast bjuder på content jag får ut något av. Det kan vara vad som helst egentligen, jag är inte kräsen, behöver inte så mycket. Det räcker med en fin bild eller ett intressant typsnittsval för att dra igång hjärnan.

Inspiration i länkform:

Ceros

Extremt högt och lågt med väldigt spretig content. Ofta lite för överambitiöst paketerat men alltid underhållande och överraskande intressant.

Coreyfishes

Hade ingen direkt längtan efter varken havet eller fisket innan jag såg Corey Arnolds fotografier. Hans portfolio får mig att drömma mig bort och det är som balsam för själen.

We Present
Contenthub från himlen. We Transfer har en gömd del av sin hemsida som dom kallar We Present där kreatörer och artister presenteras i porträttform. Välkurerat och fint. Här finns alltid något att hämta.

#maximalism

En av de första hashtagsen jag började följa när Instagram gjorde det möjligt. Totalt vrickade bilder bitvis men alltid fulla av liv och skoj. Skönt break från småskaliga entons-stillebens.

@gangculture (instagram)

En salig blandning av allt möjligt. Kan ge inspiration från en avställd bil eller en bit husputs. Ett konto jag kollar till då och då.

Steph Davidson
Det här typsnittet, som är inspirerat av den där lilla klämman som sitter på brödpåsen, är ritat av Steph Davidson. Magiskt!

Something
Det här caset är något jag inte riktigt släppt än. Kul typ av bågspänning från den australienska byrån Motherbird.

Graphéine
Byrån Graphéine står för branding i mästerklass i uppdrag från Saint-Étienne Opera House . Sådan fin känsla. Med öga för varje detalj har de lyckats få ihop det hela vägen från taket och scenen till publiken och vokalisterna. Här finns det många ingredienser som sätter igång tankeverksamheten.

Och om inte ovan länktips heller funkar för att få igång inspirationen så skulle jag vilja tipsa om den här dokumentären om färgen blå. Den har allt.

Det jag vill få fram med den här, rätt lössläppta, listan är att jag inte har något specifikt recept för idéer och inspiration. De finns inte i en låda som jag kollar i när det står still i hjärnan. Man måste istället vidga perspektiven och vara öppen för allt. Det är bara att se sig omkring!

Och samtidigt som du gör det kan du alltid lyssna på det här.

 

Erik Reimers, Art Director på Borg & Owilli
Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa er, ta gärna kontakt med mig på erik.reimers@borgowilli.se.