Vi ses väl i Digidalen?

Datum: 3-6 juli
Plats: Almedalen; Strandgatan/Rigargränd, bara några minuter från Donners plats

Idag öppnar vi dörrarna tillsammans med Nowa kommunikation, till Almedalens ”place to be” – den sprillans nya arenan Digidalen. Under fyra dagar samlas engagerade aktörer från såväl offentlig sektor som svenskt näringsliv, för att tillsammans diskutera Sveriges digitala framtidsresa.

Let´s face it – den digitala transformationen påverkar oss alla, från dig som enskild individ till samhället, näringsliv, organisationer – ja hela vårt demokratiska system. Vi är mitt i ett paradigmskifte – och det är bara att hoppa på tåget – eller?

För vilka konsekvenser får den digitala transformationen för Sverige? Vilka vägval behöver vi göra och hur ser vår vision om det framtida Sverige ut i en allt mer digital värld?

Här är ett litet axplock av de högaktuella seminarium som kommer att arrangeras i Digidalen. Tillsammans diskuterar vi hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – från medborgare och politiker till organisationer, näringsliv och akademin.

  • Hjärnvänlig design i digitala tjänster – hur ska vi göra för att inte tappa eller missa användare

Ogenomtänkta satsningar på digitalisering kan skapa både hjärnstress och bortkastade investeringar. Genom att istället bygga digitala tjänster som fungerar för alla typer av hjärnor når vi många fler. Förutom demokratiska skäl ger det även ökad verksamhetsnytta med stora resursvinster. Lägg sedan till hållbarhet och bättre användarupplevelser överlag så borde det inte längre handla om varför, utan hur.

Tid: tisdag den fjärde juli, kl 09 – 10
Arrangör: inUse

  • Digital effektivisering med chatbotar och intelligent interaktionsteknik – men effektivt för vilka?

Chatbotar och andra nya digitala interaktionssätt blir allt vanligare i kommunikationen mellan användare och aktörer, inom både offentlig och privat verksamhet. De kommer ta en mer rutinmässig informationsroll i framtiden och det finns resursbesparingar att göra i bland annat tid och pengar. Men när teknikutvecklingen går så fort, hänger verkligen ett fullgott användarfokus med? Blir det bättre för användarna eller kan det till och med bli sämre för vissa?

Tid: onsdag 5 juli kl 12-13
Arrangör: Post & Telestyrelsen

Varmt välkommen att medverka vid seminarier och i inspirerande dialoger kring hur digitaliseringen påverkar Sverige, ur ett antal relevanta och angelägna perspektiv.

Mer information finner du här www.digidalen.se

Vi ses i Digidalen!