Borg & Owilli Logotyp

Småbolagspodden

Om Småbolagspodden
Småbolagspodden är en av Sveriges snabbast växande podcasts inom sparande och investeringar. Det här är podden som låter investerare lära känna svenska småbolag bortom noteringsprospekt, emissionsbesked, pressreleaser och redovisningsinformation. I varje avsnitt möter programledaren Jonathan Furelid personerna bakom idéerna och visionerna för att få svar på frågan: ”Varför ska jag investera i det här bolaget?”.

Programledare
Småbolagspodden programleds av Jonathan Furelid, som är en erfaren analytiker och kommunikatör inom finansvärlden. Han har en gedigen bakgrund inom investerarrelationer, kapitalförvaltning och digital kommunikation och arbetat idag som kommunikationskonsult och podcastprogramledare.

Återkommande inslag i podcasten

  • USP:en – för att snabbt komma in på vad företaget är och gör ställer vi frågan “Om du skulle förklara vad ni gör på max 30 sekunder, hur låter det?”
  • Djupdykning – sedan hoppar vi ner lite mer i verksamheten. Beroende på vilka frågor som är relevanta för bolaget ställs några av följande frågor. Vad var anledningen till att bolaget startades? Hur står bolaget ut jämfört med konkurrenter? Finns det en ny produkt eller tjänst på horisonten? Kommer de att ta in mer kapital framöver? Har en patentregistrering kommit in? Hur ser de på bolagets utveckling de kommande 5/10/15 åren?
  • En sista fråga – samma fråga avslutar varje avsnitt och knyter ihop säcken: “Varför ska jag investera i ert bolag?”

Målgrupp

  • Privatpersoner som handlar aktier.
  • Privatpersoner med aktieintresse.
  • Olika funktioner hos kapitalförvaltare.
  • Branschverksamma (företag och personer inom samma bransch).

 

Vill du veta mer? Kontakta vår podcastansvarige via david@borgowilli.se