Pulsen stiger i Haninge kommun

En snabbt växande befolkning, bra kommunikationer och massor av spännande projekt. Det finns många anledningar för både företag och privatpersoner att vända blicken mot Haninge kommun just nu.

HANINGE är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholmsregionen. Här passerade befolkningen 85 000-strecket förra året och man kommer att fortsätta växa med 1 500 personer per år. Kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) berättar att de har fullt upp både när det gäller bostadsbyggandet och utvecklandet av handelsområden.

– Ett av våra största projekt är vår nya företagspark Albyberg som ska ha en lite annorlunda profil än det traditionella industriområdet. Tyngdpunkten kommer inte att vara på tillverkning och logistik utan vi har försökt få en bra mix av olika företag, säger Meeri.

AV DE FÖRETAG som hittills valt att etablera sig i Albyberg
finns bland annat Foodmark, Olofssons Bil och Yamaha – och fler är på väg in.

– Närheten till Nynäsvägenoch hamnen gör Albyberg logistiskt perfekt för oss. Vi kommer att snabbt kunna få ut våra varor till kunderna, säger Mikael Larsen, produktionsdirektör på Foodmark.

– Albyberg kommer att vara ett trevligt område med stor miljömedvetenhet och goda förutsättningar för ett positivt företagsklimat, tillägger Ulf Olofsson, vice vd på Olofsson Bil.

ETT ANNAT STORT projekt som är på gång i Haninge är den nya stadsdelen Vega, där det kommer att byggas 3 500 bostäder. Vega kommer att ansluta till Handen som i sin tur ansluter till Brandbergen centrum. Tillsammans kommer de i framtiden att bilda Haninge stad.

– Vi kommer arbeta mycket med att få till en bra stadskänsla i Vega genom att se till att det finns många verksamhetslokaler. Det ska inte bara vara fråga om att bygga bostäder utan att också skapa en plats där man vill leva sitt liv, avslutar Meeri.

DETTA ÄR HANINGE KOMMUN
Med drygt 85 000 invånare är Haninge en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär, men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen. I stort sett föds varje dag en ny verksamhet i Haninge och totalt finns det drygt 6 500 företag i kommunen.

LÄS MER PÅ:
www.haninge.se