Innovationslandet

Innovationslandet med Emma Frans

Om podcasten

Med en framgångsrik historia av nyskapande idéer är Sverige ett av världens främsta innovationsländer. Men bortom pacemakern, dynamiten och skiftnyckeln – hur ser vår innovationsstyrka ut idag?

I podcasten Innovationslandet möter Emma Frans landets främsta forskare, professorer och innovatörer som berättar om deras aktuella uppfinningar och lösningar. Vi får höra samtal om hur artificiell intelligens kan underlätta i vården, hur 6G-nätet kommer att se ut och om framtidens måltider kommer att bestå av odlat kött.

Innovationslandet_casebild_1.png
Innovationslandet_casebild_2.png

Programledare och målgrupp

Frontperson för Innovationslandet är Emma Frans, doktor i medicinsk epidemiologi, forskare, författare och programledare. År 2017 tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets röst” och har även tilldelats utmärkelsen Årets folkbildare både 2017 och 2019. Utan att överdriva är Emma Frans idag vår mest folkkära forskare och har en stor följarskara på både Twitter och Instagram.

Med Emma Frans som programledare är Innovationslandet inte bara en podcast för dem som arbetar inom forskning och innovation, utan också för den vetgiriga allmänheten som vill veta vad som händer i vårt innovativa land.

Företag som har medverkat i podcasten är bland annat Vattenfall, Ericsson, Hjärnfonden, ICA och Volvo Construction Equipment.

03_Innovationslandet_Casebild.jpg
Innovationslandet_casebild_3.png

Lyssna på det senaste avsnittet

Du hittar även Innovationslandet via Apple Podcaster och Libsyn.

Vill du veta mer? Kontakta Johannes  

Nyfiken på mer?
Läs om våra tjänster