Transportföretagen

Från A till B med Micael Dahlen

Om podcasten

I Från A till B:s andra säsong undersöker professorn och framtidsspanaren Micael Dahlen transportsektorns omställning i en allt mer elektrifierad värld. Han möter företagsledare, politiker och forskare för att ta reda på mer om elbilar, hållbarhet, e-handel och självkörande fordon. Vem ska betala för omställningen och hur ska elnätet räcka till?
Header_Fran_A_till_B.jpg
03_FranAtillB_Liggande-bild-vanster.jpg
04_FranAtillB_Liggande-bild-hoger.jpg

Om produktionen

Energifrågan är något som berör oss alla och som länge varit en central fråga för transportbranschen. Under 2022 blev frågan dessutom högaktuell genom det många väljer att benämna som en global energikris.

I denna andra säsong av Från A till B ville vi ge utrymme till alla de aktörer som gemensamt arbetar för en omställning inom transportbranschen. Vad behöver göras och framförallt: vad görs redan? I samtal med företagsledare, branschexperter, forskare, och beslutsfattare adresseras frågor om tekniska innovationer, energikapacitet och tidslinjen för omställningen – i hopp om att driva vidare den utveckling som krävs för att kunna ställa om.

Totalt skapades sex stycken avsnitt för säsongen, vari Micael mötte representanter från fordonsbranschen, energibranschen, politiken och media.

Utöver podcast och content för sociala medier, producerades även en bilaga i Dagens Industri.

Syftet med 360-produktionen var att väcka tankar kring transportbranschens – och övriga branschers – roll i den gröna omställningen. Vad händer om vi slutar resa? Hur reser vi så miljövänligt som möjligt? Och vad sker med dagens fordon och mekaniker, om allt ska elektrifieras?
05_FranAtillB_Stor-bild-utfallande-ovre.jpg
06_FranAtillB_Kvadratisk-bild-vanster.jpg
07_FranAtillB_Staende-bild-hoger.jpg

Tjänster

Ljudproduktion
Innehållsproduktion
Distributionslösningar
Innehåll sociala medier

Projektet i siffror

20 000
Lyssningar på avsnitt (första 4 månaderna)
1 250 000
Unik räckvidd för kampanj
Nästa case: Essity
Essential Talks